Havørreder tog solbad på lavt vand

Havørrederne var klar over at vi var kommet ind i forårsmåneden marts. Jeg fiskede ved en pynt og helt inderst, hvor revet begyndte fandt jeg en flok havørreder. Belært af min gode fiskeven Claus Eriksen fisker jeg altid revet af helt inde ved kysten. Og det første kast med Claus’ polarmagnus flue gav et hug, og straks så jeg bevægelse i vandet.  En lille ørred blev landet og udsat og så gik det ellers derudaf – 7 ørreder fra flokken oplevede den friske luft og en dukkert.  Flokken anede uråd og trak ud på revet. Her så jeg dem også i overfladen. Senere svømmede de lige forbi mig, som om det var en flok multer. Så lærte jeg det, at der også kan findes ‘grønlændere’ her på dette sted. Det var første gang, jeg observerede det.  Ved Elsehoved og den østlige Storebæltskyst har jeg ofte mødt flokkene, og især ved Fredskoven, har det altid været sikkert. Men første gang på Hindsholm.

Dejligt møde med foråret, men nu 7. marts kommer vinteren igen tilbage og så må vi vente lidt til næste eventyr – måske med børsteormsfiskeri.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.