Lystfisker druknet - ikke med flydebælte

Lystfisker sikkerhed

Lystfisker sikkerhed er noget at tænke på for pensionistfiskere, som mig selv. Men andre kan også have glæde af denne artikel. Lystfisker druknet – er en overskrift, vi gerne vil undgå. Et flydebælte hjælper alle ved vandet. Kystfiskeren, der vader. Kajakfiskeren der padler med sin kajak. Eller fluefiskeren i elven.

Waders bliver ofte beskyldt for at være farlige. Men både neoprenwaders og åndbare waders kan redde dig i en kritisk situation. Læg dig om på ryggen og svøm rygsvømning. Neoprenwaders hjælper med opdrift. Og åndbare waders har luft til opdrift. HUSK altid et bælte, som holder luften inde i dine waders. Om ikke andet så ved hjælp af bæltet til linekurven.

Flydebælte Restube

Flydebæltet Restube er en genial tysk opfindelse af en ung mand, der var ved at drukne. Det er et bælte, der bliver pustet op, når du trækker i en line. En CO2 patron puster en gul flydeballon op på et sekund. Opdriften er stor nok til at bære dig.

Lystfisker druknet overskriften undgår vi ved at bruge Restube flydebælte

Flydebæltet Restube kan købes ved Thansen og fiskegrej.dk

Hvordan pakker du din Restube

Mere om lystfisker sikkerhed

Tænk også på flydedragt til kajakfiskeri i vintersæsonen. Gyldne regler for kajakfiskere.


Vadestav ved kystfiskeri på Bornholm og i Sverige.

Lære kysten at kende. Især kan det være farligt at vade for langt ud, stå på en revle og blive overrasket af højvande. Bundforhold der overrasker som render og huller. Det har kostet mig et par mobiltelefoner, at falde i en hul ved kysten.

1 kommentar til “Lystfisker sikkerhed”

  1. Pingback: Kajak fiskeri - 3 gyldne regler - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.