Makrel ved Hanstholm

Makrel ved Hanstholm

Makrel ved Hanstholm

Hanstholm morgen
Hanstholm morgen

Makrel ved Hanstholm. Kørte med den opgående sol i horisonten en tidlig morgen klokken fire. Orange skær omkring Hanstholms fyr på klitbakkerne. Og morgendisen over heden.

Ved den gamle mole mod nord kiggede jeg efter multer på det inderste stykke ved stenene, hvor der er lavt. Helt ude på spidsen stod en fisker og der var aktivitet.

Jeg fiskede på vej der ud og sørgede for at fiske intenst i gennemstrømningen.

Makreltackle ved Hanstholm

Ude på spidsen fik jeg hilst på den morgenfriske fisker, som havde travlt med at fylde sin frysetaske med makrel. Makrellerne var der og det var bare at gå i gang.

Makrel ved Hanstholm
Makrel ved Hanstholm

Almindeligt mackreltackle og blink i den tunge ende – cirka 40 – 50 gram. Jeg havde dog kun en 25 gram Jensen pirk, men det duede dog også.  Det gav 12 fisk på land.  Min fiskekammerat rullede ind og lavede sidetræk med stangen. Ret hurtige indtag og nogle gange dybt. Fiskene fulgte en lys strømrende og trak efterhånden langt ud, så der skulle kastes så langt, jeg kunne. En superline havde været en fordel 🙁

De foregående dage havde jeg spurgt mig ind til fiskeriet og fik tips om, at når vinden gik i øst, så kom makrellerne. Og vinden gik i øst denne morgen først i august. Jeg tror nu makrellerne er der hele tiden, men fordelen ved østenvind er at det grumsede vand klarer op og bølgerne aftager i styrke.

Flinke folk i Vestjylland

Makrel ved Hansholm
Makrel ved Hansholm er hyggeligt fiskeri

Det var hyggeligt fiskeri med småsnak med fiskerne. En kom spontant og sagde jeg skulle kaste langt ud. Da han kunne se, at jeg ikke havde et tungt blink, så forærede han mig uden tøven en halvtredsgrams pirk. Det er hyggelige folk ved vestkysten, som gerne vil snakke om vejr og vind.

Inde i havnen på den nordlige mole var der hyggeligt bundsnørefiskeri og makrelfiskere. Det gav dog ikke meget – nogle små hvillinger og en enkelt makrel, da jeg var der dagen før om eftermiddagen. Så var morgenfiskeri og østenvind noget bedre 🙂

Tak til dem jeg mødte for hyggelige snakke på molen.

Ingen multer

Desværre var der ikke observeret multer endnu denne sommer. De plejer at være ved de to nordlige moler og et godt stykke inde ( se links) og ofte ser man dem i overfladen ved den gamle nordlige mole. Det har jeg til gode 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.