Havbars ved Bua i Halland

Multe, havbars og bonito tun i Halland sommeren 2016

Multe, havbars og bonito tun i Halland sommeren 2016

Jeg leder altid efter multer.  Nu i august var vi på cykleferie i svenske Halland. Vi var forbi det varme vand ved Ringhals kernekraftværk. Det er et at de store hotspot for multer i Skandinavien. Men allerede nu kan jeg afsløre, at multesituationen i Sverige er lige så dårlig som i Danmark. Ved Ringhals var der kun set få multer og ikke de tusinder, som der tidligere har været. En af de svenske multekonger havde kun fanget en enkelt i år. Jeg fik da heller ikke øje på nogen hverken ved Bispehagen eller i Bua havn og vige.

Tun var det også småt med. Der blev fanget nogle få stykker, og slet ikke i de mængder som i tidligere år, hvor der blev fanget store mængder. Den lokale fiskehandler havde kun nogle årgamle røgede, nedfrosne og igen optøede bonitos udstillet i sin disk.

Havbars ved Bua i Halland
Havbars ved Bua i Halland

Da jeg fiskede ved klipperne en tidlig morgen, så jeg pludselig en stribe af fisk i overfladen. Det lignede makrel men lidt vildere. Små fisk sprang ud af vandet og efter dem lidt større fisk. De var så langt ude, så jeg hurtigt fik skiftet fra fluestangen til spinnestangen med blinkt og ophængerflue. Og bang sagde det. Efter en hurtig intens fight kunne jeg lande min første havbars. Stak mig lidt på rygfinnerne, medens afkrogede fisken.

Havbarsen fra Middelhavet huggede på en dansk juletræsflue.

Havbars ved Bua i Halland
Havbars ved Bua i Halland

Havbars er en delikatesse på en grill.

 

 

 

 

NYT :   Svensk rekord på Bonito ved Bua midt i september

En bonito på  2740 gram blev taget på flue.  Det kan være den største bonito, der er fanget hidtil, skriver www.fiskejournalen.se.
Bonitoen var tidligere en sjælden gæst, men nu gæster den ofte svenske og danske farvande. I Sverige er Bua ved kernekraftværket Ringhals syd for Göteborg et hotspot.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.