Stor havørred fra Odense Å

Forleden dag sad jeg par arbejdet og kiggede ud af vinduet, udenfor var der masser af sol og næsten ingen vind. Foråret har så småt ramt Danmark, og vi havde nu haft flere dage med godt vejr i træk. Det skulle udnyttes, og jeg måtte ud til åen og fiske.

Jeg havde et par dage for inden lagt lidt grej i bilen i tilfælde af, at der skulle komme en mulighed for en spontan tur til åen. Og denne dag kunne jeg lige nå 20-30 minutters fiskeri, inden jeg skulle tilbage og hente knægten fra vuggestuen. Derudover er jeg så heldig at min arbejdsplads ikke ligger langt fra de gode stykker af odense å, så det er jo helt perfekt !

Sidste år havde jeg fundet et sted i åen hvor jeg ofte havde kontakt til fisk, derfor var det også dette område der skulle besøges. Da jeg alligevel ikke havde mulighed for så meget tid ved vandet, kunne man jo lige så godt vælge et sted hvor man havde fået godt med fisk tidligere.

Åen ser stadig kedelig ud efter vinteren.

Vel ankommet til åen satte jeg et lille Abu blink på, de har lavet et lille frækt blink der hedder Jazz-OR. Et fedt lille blink, som jeg efterhånden har taget en del ørred på.  Sidste år var jeg på tur med en anden lystfisker, der lærte mig at “jigge” med mine blink i åen. Derfor var dette naturligvis også en teknik som jeg ville afprøve i åen i dag.

Smil til fotografen :-) Det er altid godt at have et lille kamera på stativ med, når man nu fisker så meget alene som jeg gør.

Af stang denne dag havde jeg min lille Fenwick Aetos 8 fod med, min klart foretrukne å stang :-) Derudover brugte jeg mit Mitchell 308pro hjul, sammen med en 0.12 mm sort fireline.  Dette sæt er et perfekt valg, når man går og fisker med lette agn ved åen.

Jeg havde kun kastet 3 gange, før en pæn havørred omkring 1 kilo sprang fri af vandet med blinket i munden. Desværre lykkedes det for fisken at få vristet sig fri af blinket igen, men nu viste jeg så at der stadig var fisk på pladsen.  Derfor var det kun et spørgsmål om tid, inden jeg fik mit næste hug. Man har jo lov til at være optimist ;-)

Det skulle dog vise sig at være rigtigt, for kort efter havde jeg endnu et hug og denne gang fra en noget større fisk. Fisken tog blinket hårdt og tungt og stillede sig hurtigt på bunden af åen, i et kort øjeblik troede jeg at det var en gedde. Det var ikke lige gedder jeg var kommet for at fange, og heldigvis viste det sig også at være en pæn havørred der havde taget blinket.  Hold da kæft tænker jeg, det var godt nok en af de største fisk jeg har set i åen.

Jeg havde heldigvis ikke kunne finde mit lille å net da jeg pakkede bilen, så jeg havde et mede-net med mig denne dag. Det var et langt net med en stor og bred netpose, så her kunne havørreden uden problemer glide ned når den var klar. Der skulle dog gå knap 8-10 min før den var klar til landing.

Flere gange var havørreden helt inde ved nettet, men hver gang tag fanden ved den og så stak den af igen. Men efter lidt trækkeri frem og tilbage, lykkedes mig endelig at lande min PR. på havørrede fra Odense Å.

En flot havørred havde taget mit lille Jazz OR blink

Fisken var 70 cm lang og havde en vægt på 3,6 kilo, så det var en ganske fin fisk jeg havde nappet denne dag. Jeg ville nu godt have fisket lidt mere, men da jeg havde lovet at hente den lille måtte jeg nok komme afsted.  Selvom jeg ikke havde mere fisketid til rådighed, så havde jeg alligevel en god halv time ved åen :-)

Desværre var denne dag så en af de få ture om året, hvor jeg ikke havde mit Gopro kamera med mig. Derfor fik jeg intet på film denne dag, jeg kunne så glæde mig over at jeg havde husket mit andet kamera og stativ.

Knæk og Bræk derude…

Mvh Thomas Graversen

 

Thomas Graversen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.