Havørred i strømmen

Havørred i strømmen

Havørred i strømmen. På Hindsholm – den nordøstlige del af Fyn med Kerteminde, Langø, Bøgebjerg og Fyns Hoved er det en god ide at holde øje med, hvornår strømmen løber. Da jeg deltog i Seatrout Open 2019 var det svært at finde fiskene. Det var østenvind og spejlblankt, klart vand på de vestvendte kyster.

Strømmen løb

Først da strømmen løb klokken 13 om søndagen fik jeg øje på fiskene. Jeg stod på det lille rev syd for Bøgebjerg. Der var fisk der tog små sorte fluer. Jeg satte en skumflue med ben, der skulle efterligne fluer, på linen. Men fluen flød ikke ( der skal mere skum på ved fluestikket !) . Så mærkede jeg strømmen der løb mod nord. Der blev skiftet til en størrelse 10 flue – en lille rejeflue med små øjne. Den blev kastet ud i strømmen og fik lov at passe sig selv.

Fotofisk til Seatrout

En fisk huggede på fluen. Den var stærk, selvom den ikke var så stor. Men behørigt blev den fotograferet og udsat igen.

Fotofisk til Seatrout Open april 2019

Efter en lang weekend lærte jeg: at få lavet nogle bedre skumfluer, som imiterer sorte fluer – og som kan svømme og flyde. Og jeg lærte, at det betaler sig at holde øje med strømmen. Gamle fiskere, der aften fisker ved Stavres Hoved fortæller også at de blot kaster en lille rejeflue ud og lader den passe sig selv i strømmen. Det virker.

Skumflue til havørred bundet af Claus Eriksen

Og Chris Halling udnytter strømmen maksimalt i Lillebælt ved natfiskeri. Strømmen skal helt op i den røde farve, når han tager ud. Så er der gang i fiskene, de hugger, og de går helt inde under land.

På Hindsholm løber strømmen stærkt i Storebælt. Klassiske pladser som Bøgebjerg og Stavres Hoved kan have stærk strøm. Farven bliver helt rød på kortet.

Ved Gabet løber strømmen også ud og ind afhængigt af høj og lavvande. Ofte er der en god strøm omkring fyret på Enebærodde. Når strømmen løber her er der altid aktive havørreder – og aktive fiskere. Det er sjovt at se de mange havørreder være aktive og hoppe ud af vandet på den del af odden der vender ind mod Odense Fjord.

God artikel om fiskeri med skumfluer

Så husk havørreder elsker at æde i strømmen. Det er vores chance for at få et hug.

Havørred i april

2 kommentarer til “Havørred i strømmen”

  1. Pingback: Havørred i april - Via Fishing

  2. Pingback: Forår 2019 - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.