Havørred april 2006

Havørred i april

2019

Havørred i strømmen april 2019 Bøgebjerg

2018

Havørred i april. På den fynske østkyst er der fint en stille solrig dag i april. I år samler fiskene sig stadig i små flokke. Medens jeg drak kaffe så jeg fisk i overfladen. Da det var blankt vand og sol måtte jeg gå ned i fluestørrelsen, før de hang fast.  Jeg så to fiske svømme væk, da jeg gik for tæt på den mørke kant. Flere små nap, men kun en, der ville hænge fast.  Fra mine gamle jagtmarker fra dengang vi boede i Hesselager.

Havørred i april
Havørred i april

2013

Havørred ved Valborgsmesse
Havørred ved Valborgsmesse

Havørred ved Valgborgsmesse (sidste dag i april)

Fangst:
Havørred 2,50 kg. 63cm.
Konditionsfactor: 1,00

Fangstdato og tidspunkt:
30-04-2013 Tidspunkt: Eftermiddag

Fangststed:
Fyn, Stavre

Metode/agn:
– flue – Pattegrisen str. 4 Orange

Vind og vejr:
Skiftende Vestlig vind, Let skyet 10 grader
Beretning:
Skulle lige prøve nogle pattegrise, som jeg havde bundet. Med tre indtag og pause, så fluen sank fik jeg et hug af en solid fisk. Da jeg ikke havde handske med måtte jeg udtrætte den godt ved at danse rundt om mig selv flere gange og derefter kane den op på stranden. Flot sølvtøj.

Beretning:
Langt ude var en flot fisk, der blev fristet af en lille reje flue. Den trak tungt. Heldigvis havde jeg 0,28 spids og fik den håndlandet.Fangst:
Havørred  2,60 kg.  64cm.
Konditionsfactor: 0,99Fangstdato og tidspunkt:
23-04-2007  Tidspunkt: FormiddagFangststed:
Fyn, NordenhuseMetode/agn:
– flue – Magnus  str. 8  Grågrøn (flash)Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet  17 grader
 

Minder fra Carsten Dybkjær’s fangstjournal

2007

Fangst:
Havørred 2,60 kg. 64cm.
Konditionsfactor: 0,99

Fangstdato og tidspunkt:
23-04-2007 Tidspunkt: Formiddag

Fangststed:
Fyn, Nordenhuse

Metode/agn:
– flue – Magnus str. 8 Grågrøn (flash)

Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet 17 grader
Beretning:
Langt ude var en flot fisk, der blev fristet af en lille reje flue. Den trak tungt. Heldigvis havde jeg 0,28 spids og fik den håndlandet.

Forår 2006

4 april og 3 havørred
4 april og 3 havørred
Fangst:
3 stk.Fangstdato og tidspunkt:
04-04-2006Fangststed:
Fyn, ØstfynMetode/agn:
– -Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet  6 grader
Beretning:
Gik på sandrevlen og fiskede de mørke bælter af. Der skulle gåes nogle hundrede meter af inden jeg fandt en flok. Først fik jeg to fisk på 45 cm, der kæmpede flot. Så fik jeg en på 62 cm, der måtte rundt om mig flere omgange inden den var træt. Ud af vandet og rundt om tangbuske, og jeg tabte den et par gange i landingen. Så havde jeg en fisk der sprang linen. Den var nok beskadiget af de andre fisk. Til sidst den stærkeste fisk på 55 cm. Den havde kræfter som en på over 60.
Jeg mistede den ene af de små fisk, der rev sig løs fra snoren, som jeg havde bundet i bæltet. Men det føltes faktisk godt at den fik friheden igen. Alle fisk var på børsteorme jagt i yderkanten af det mørke bælte.

 


 

Fangster ( stk.):

Havørred  2,30 kg. 62 cm. fangst tidspunkt: Eftermiddag
agn: Flue  model: Real Børsteormstr. 4  Brun

 

Havørred  2,00 kg. 55 cm. fangst tidspunkt: Eftermiddag
agn: Flue  model: Real Børsteormstr. 4  Brun

Havørred  1,00 kg. 45 cm. fangst tidspunkt: Eftermiddag
agn: Flue  model: Real Børsteormstr. 4  Brun

Havørred april 2006
Havørred april 2006

  Fangst:
Havørred  1,00 kg.  45cm.
Konditionsfactor: 1,10 Fangstdato og tidspunkt:
04-04-2006  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed:
Fyn, Østfyn   Metode/agn:
– Flue – Real Børsteorm  str. 4  Brun  Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet  6 grader Beretning:
Gik på sandrevlen og fiskede de mørke bælter af. Der skulle gåes nogle hundrede meter af inden jeg fandt en flok. Først fik jeg to fisk på 45 cm, der kæmpede flot. Så fik jeg en på 62 cm, der måtte rundt om mig flere omgange inden den var træt. Ud af vandet og rundt om tangbuske, og jeg tabte den et par gange i landingen. Så havde jeg en fisk der sprang linen. Den var nok beskadiget af de andre fisk. Til sidst den stærkeste fisk på 55 cm. Den havde kræfter som en på over 60.
Jeg mistede den ene af de små fisk, der rev sig løs fra snoren, som jeg havde bundet i bæltet. Men det føltes faktisk godt at den fik friheden igen. Alle fisk var på børsteorme jagt i yderkanten af det mørke bælte.

Fra Carsten Dybkjær’s fangstjournal

Havørred i april
Havørred i april
Fangst:
Havørred  3,10 kg.  63cm.
Konditionsfactor: 1,24 Fangstdato og tidspunkt:
15-04-2006  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed:
Fyn, Østfyn   Metode/agn:
– Flue – Real Børsteorm  str. 4  BrunRød  Vind og vejr:
Let Vestlig vind, Let skyet  10 grader
Beretning:
Børsteormsfluerne dur, når blot fisken vil hænge på. Igen var der bud efter the real borsteworm variant og denne gang en reel fisk på 63 cm blank og i topkondition. Den huggede yderst i kanten af det sorte bælte og da jeg ikke havde husket min fangstvante måtte jeg gå med den ind til land som en lille hund foran mig i snor. Den aflagde ofte visitter ved tangbuske og sten, men til sidst kom vi på land og lykken var gjort. Forår i Danmark påskelørdag sidst på eftermiddagen.
 Fangst:
Havørred  2,30 kg.  62cm.
Konditionsfactor: 0,97 Fangstdato og tidspunkt:
04-04-2006  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed:
Fyn, Østfyn   Metode/agn:
– Flue – Real Børsteorm  str. 4  Brun  Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet  6 grader
Beretning:
Gik på sandrevlen og fiskede de mørke bælter af. Der skulle gåes nogle hundrede meter af inden jeg fandt en flok. Først fik jeg to fisk på 45 cm, der kæmpede flot. Så fik jeg en på 62 cm, der måtte rundt om mig flere omgange inden den var træt. Ud af vandet og rundt om tangbuske, og jeg tabte den et par gange i landingen. Så havde jeg en fisk der sprang linen. Den var nok beskadiget af de andre fisk. Til sidst den stærkeste fisk på 55 cm. Den havde kræfter som en på over 60.
Jeg mistede den ene af de små fisk, der rev sig løs fra snoren, som jeg havde bundet i bæltet. Men det føltes faktisk godt at den fik friheden igen. Alle fisk var på børsteorme jagt i yderkanten af det mørke bælte.
 
 Fangst:
Havørred  2,00 kg.  55cm.
Konditionsfactor: 1,20 Fangstdato og tidspunkt:
04-04-2006  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed:
Fyn, Østfyn   Metode/agn:
– Flue – Real Børsteorm  str. 4  Brun  Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Let skyet  6 grader
Beretning:
Gik på sandrevlen og fiskede de mørke bælter af. Der skulle gåes nogle hundrede meter af inden jeg fandt en flok. Først fik jeg to fisk på 45 cm, der kæmpede flot. Så fik jeg en på 62 cm, der måtte rundt om mig flere omgange inden den var træt. Ud af vandet og rundt om tangbuske, og jeg tabte den et par gange i landingen. Så havde jeg en fisk der sprang linen. Den var nok beskadiget af de andre fisk. Til sidst den stærkeste fisk på 55 cm. Den havde kræfter som en på over 60.
Jeg mistede den ene af de små fisk, der rev sig løs fra snoren, som jeg havde bundet i bæltet. Men det føltes faktisk godt at den fik friheden igen. Alle fisk var på børsteorme jagt i yderkanten af det mørke bælte.
Havørred 1. april 2006 ved Hesselager
Havørred 1. april 2006 ved Hesselager
 Fangst:
Havørred  2,50 kg.  58cm.
Konditionsfactor: 1,28 Fangstdato og tidspunkt:
01-04-2006  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed:
Fyn, Østfyn   Metode/agn:
– flue – Børsteorm  str. 4  BrunGuld  Vind og vejr:
Let Vestlig vind, Diset/tåget  8 grader
Beretning:
Forår i luften, skønt tåge. Det lugtede fisk. Gik på en revle og fiskede ud i det mørke bælte. Man lagde også nogle kast ind i det inderste mørke bælte. Og det var her fisken var!Flot blankt havørred med masser af fight. Sprang ud af vandet og surfede på halen og kørte rundt. Det er utroligt hvad en fisk på knap 60 cm kan præstere.
P.S. Behøver jeg at nævne, at maven var fuld af børsteorm!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.