Havørred natfiskeri

Havørred natfiskeri

Havørred natfiskeri i de lyse nætter fra 5/5 til 8/8. Det er et af årets højdepunkter.

Når jeg står ude i vandet og ser bevægelser i overfladen og måske et spring fra en vågen fisk, der er på jagt. Så bliver alle jagtinstinkter vækket til livet. Sanserne skærpes. Øjnene har vænnet sig til det svage lys i de lyssvage nætter. Og ørerne er slået ud.

Natflue med grøn fluo marabou, kaktus chenille, rød fluo perle og skum
Natflue med grøn fluo marabou, kaktus chenille, rød fluo perle og skum

Og så lægger jeg en natflue ud. Den har en stor silhuet, fluo hale og fluo øje og polarchenille, der kan ses som små ben, når havørreden ser op mod overfladen og har den lyse himmel som baggrund. Fluen er monteret med skum, så den bevæger sig i overfladen, og laver en stribe i vandet.

Det begynder godt den 18. juni 2018

Den første aften og nat gik forrygende godt. Jeg mærkede nogle fisk til venstre for revet et stykke ude. Jeg kunne lige nøjagtigt nå de inderste fisk. Hug, og en fisk der var mere ude af vandet end i vandet. Jeg måtte lægge stangspidsen ned i vandet for at afbøde de vilde spring. Da jeg havde den inde, blev jeg overrasket over, at den kun var cirka 43 cm. Den virkede større med den stærke kondition, den havde. Jeg tog fat i krogen og løftede op, så fisken blev afkroget og gled ud i vandet igen. Den fortjente sin frihed. Der er nok en større derude, tænkte jeg.

Efter en del kast og en kaffepause, var der igen fast fisk. Det var samme mønster som sidst. Op i luften, men hurtigt på land. Den fisk var i samme længde, men noget tykkere – hvilken kondition. Igen lod jeg den gå, da jeg ventede på den store fisk.

19. juni Opdatering om natten

Fiskene var stadig på revet. Jeg kom lidt for tidligt. Men da det begyndte at skumre var der igen aktivitet. Samme sted som i går. Fisk viste sig i overfladen. Satte en rejeflue på. Intet skete. Gik ned i størrelse til nummer 8. Så huggede en fisk en gang forsigtigt og så igen. Den var vel 45 cm og i god kondition. Sprang ud af vandet, men nu havde jeg lært teknikken og lagde stangspidsen ned i vandet og fik afbødet springene. Da fisken kom tættere på mig, så faldt den af. Den var nok ikke kroget ordentligt. Men spændende. Fiskene vandt denne gang og jeg måtte hilse med hatten og sige godnat!

20. juni – nultur . Vestlig vind.

Havørred juli natfiskeri

Natfiskeri sæsonen 2018 er godt i gang, og det bliver nu sparsomt med søvn de næste nætter.

26. juni 2018 En havørred på “flue” flue

Havørred på lille sort skumflue i juni
Havørred på lille sort skumflue i juni

Der var en stærk strøm og det kunne tydeligt ses over revet. I skumringen så jeg ørreder på det store rev tage små fluer. Det var næsten spejlblankt vand. Der var ikke andet at gøre end at sætte en flue imitation på. En lille sort flue med skum og fyggi ben (opskrift Claus Eriksen). Den narrede et par ørreder. Den ene blev siddende og kom på land. Jeg undrede mig over, at den på trods af størrelsen ikke var så stærk. Forklaringen kom da jeg så halefinnen, hvor den øverste fjerdedel manglede – bid ?

Et stort marsvin var som sædvanlig inde på revet.

Gode links

Claus Eriksens tips til natten

Bedste fluer til natfiskeri  Seatroutguidefyn og Go-Fishing

Fyens 10 bedste havørred natpladser Seatroutguidefyn

Chris Hallings natfiskeri i Lillebælt Seatroutguidefyn

Natfiskeri i Lillebælt fra Gone Fishing Fyn

 

 

1 kommentar til “Havørred natfiskeri”

  1. Pingback: Havørred juli natfiskeri - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.