Havørred i stedet for regnbuer

Havørred Slipshavn
Havørred Slipshavn

Havørred i stedet for regnbuer

Var igen ved Slipshavn og en række pladser nord for Nyborg for at lede efter undslupne regnbuer. Men Bodil havde skræmt dem ud på dybt vand. I Slipshavn var der fyldt op med håbefulde lystfiskere, der havde hørt rygter om fede regnbueørreder. Men de fik alle en lang næse, for der var ingen buer inde ved kysten.

I den gamle færgehavn var der sild og sej, men det lokkede ikke, så jeg drog nord på til Hindsholm.

Her var der en fisker på revet, så jeg gik en tur langs kysten i stedet. Det gav en spændende oplevelse. Da jeg vadede ud var det som at gå i sagosuppe. Aldrig har jeg set så mange mysider. Og da jeg gik tilbage igen så jeg at mysiderne blev skræmt op til overfladen. Havørreder svømmede ind i flokkene som hvaler med åben mund. Og det var så tæt på land, så jeg så en stor og en lille havørred svømme lige forbi mine vadestøvler. Jeg kastede med forskellige små fluer til dem, men de blev ignoreret og jeg havde ingen mysis flue i æsken.

Nu var pladsen på revet tom og jeg vandrede der over. Tæt på kysten så jeg en fisk i overfladen. Et kast og fast fisk på en Musholm gris – en pattegris flue lavet til regnbuer med rygskold af skum, så den kunne dale langsomt ned (Claus Eriksen, Go Fishing).

Havørreden var glad for denne flue i skumringen – den går højt og ses tydeligt. Og på land kom en sølvblank overspringer på 57 centimeter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.