Kajaktur i Makrellandet ved Fjällbacka i Bohuslän august 2012

Min bror Morten havde inviteret mig til en kajak ekspedition i skærgårdsområdet ved Fjällbacka i Bohuslän i august.  Området er kendt fra Camilla Läckbergs kriminalromaner med Patrik Hedström og Erica Falck. Den seneste bog omhandler mord på øen Valö.

Så i turen indgik besøg på flere af øerne, som vi kendte af omtale fra bøgerne.

Bilturen fra Helsingborg til Fjällbacka gik fint – omkring 4 timer på fin motorvej. Vi fandt et dejligt vandrehjem til overnatning.

Lonely Planet tips til Bohuslän

Næste dag satte vi havkajakkerne i vandet og snart var vi i et lille sund, hvor vi rastede på en lille sanddyne. Jeg gik lidt rundt på klipperne og fik øje på nogle makrelstimer. Og ganske rigtigt, der var makreller, som vi havde set og hørt om. Vi fiskede fra kajakkerne til fiskene i overfladen, medens rutinerede svenskere lagde sig på et hotspot i nærheden, hvor de pilkede makrel ved at trække linen op og ned. De fangede også nogle stykker, medens vores første forsøg endte med nogle tabte makreller.

Padlede videre til andre øer, hvor vi fandt overnatning. Udsigt til en gammel sildefabrik, hvor fiskerne lodsede deres fangster og besøgte en lille smugkro og fik en ‘kaffehalva’ – kaffe og brændevin og lod sig underholde af nogle ‘galante damer’.

Overnatningen gik fint – bortset fra en bjørn og en brombasse.

Padlede videre og så fine høje klipper på 20 meter et sund med vildgæs, sæler og makrel.

Fandt overnatning i en fin vig ud til Kattegat, hvor vi forinden havde surfet på de gamle dønninger og gået gennem et smalt sund, hvor der var en fantastisk badeplads.

Næste dag fandt vi makrelstimer og landede nogle stykker.

Vi besøgte øen Valø og gæstede den fine Cafe, hvor værtinden bekræftede, at det var hendes hus. Huset er optræder i Läckbergs seneste roman Ânglamakerskan – ‘ Det var här alla morden hänte’ sagde hun.

 

1 kommentar til “Kajaktur i Makrellandet ved Fjällbacka i Bohuslän august 2012”

  1. Pingback: Makrel fra kajak 2016 - Viafishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.