Makrel juni 2018

Makrel fra kajak 2016 – 2022

Makrel 2022

Makrel 2022

Skriv en kommentar / FangsterMakrel / Af CarstenD

Makrel 2022 premiere var den 15. juni – Valdemarsdag og dermed to grunde til at hejse flaget. Der var små flokke i overfladen i en vindstribe med vandmænd og skit i vandet. Selvom det var små sildemakrel så ville de godt hugge på en hvid Stripper 15 gram og en grøn juletræsflue. De var dog noget … læs mere…

Makrel 2022 fra kajak på Fyn

Makrel 2021

Makrel 2021 efter Sankt Hans blev vi igen invaderet af minitun. De første var svære. Gik efter småtterier så makrelforfang og blink blev ignoreret, men en lille størrelse 10 flue var lækker. Fyggi orange gav årets første makrel i Dalbybugten . Et par dage efter var de væk, men der var masser fra Gabet til Madehøj. Lidt liv i overfladen viste sig at være makrel på jagt efter småfisk – en havde en tobis i maven. Hug i næsten hvert eneste kast. Efter solnedgang i den lyse nat.

makrel 2021

Makrel 2020

Makrel fra kajak på dybt vand 2020

Makrel fra kajak i 2020. I juni kom de første makreller igen i år til Fyn. Første meldinger dukkede op fra Odense Fjord, hvor Jens fra Fjordbumserne og hans søn fangede makreller på dybt vand ved Lindø. Jens brugte paravaner og fiskede på 7 og 9 meters vand. Læs om dørgning og paravaner her

Så fandt jeg min gamle paravan frem og prøvede på 3-4 meters vand i Dalbybugten. Forholdene var gode med østenvind og vandmænd i vandet, men kun nogle små striber i vandet kunne ses. Men makrellerne var i dybet og jeg fangede et par stykker.

En sæl og et marsvin viste mig vej. Sælen kommer tit i bugten og den jager fisk. Jeg prøvede de steder, den jagtede og det viste sig at være en god taktik. Makrellerne, som ikke var for skræmte, var i nærheden af det sted hvor sælen jagede.

Makrel 2019 

Først var der en, så var der tre og så var der 26, og så faldt det til 6 makreller,  der bed på krogen. De sidste dage i juni. Vinden gik i øst og det plejer at være godt, sammen med blæst. Når der så danner sig strømskel med vandmænd og skidt i vandet, så dukker makrellerne op i overfladen. Jeg ser små fisk (sild ?) springe ud af vandet, når makrelstimerne jager dem. Så gælder det om at være på plads med kajak eller jolle.

Blink og ophængerflue – drop makrelforfang

Et lille blink og et par fiskeimitations ophængerfluer er alt hvad der skal til.

Hansen Flight i skrappe farver

hansen til makrel
Hansen til makrel

stripper til makrel
Stripper til makrel

Gerne farvestrålende. Makreller har sydlandsk temperament . Den hugger gerne et hurtigt fisket blink. Prøv i forskellige dybder. Nogle gange ses de tydeligt jage i overfladen. Det er spændende sightfishing. Så kan du også tage en lille fluestang frem og få en uforglemmelig fight. 

Hvis du fisker med makrelforfang med mere end fire fluer plus blink, så skal du have en stærk spinnestang. Jeg fik full House med fem stærke makreller med det resultat at min billige Bilkastang knækkede med et smæld da jeg halede dem ind. 

Knæk og bræk , bogstaveligt talt 😎🐟🐟🐟🐟🐟


https://click.adrecord.com/?c=34034&p=792

Makrel fra kajak 2018

Makrel fra kajak september 2018.  De gemmer sig godt under sildene. I bugten så jeg små sild, der hoppede ud af vandet. Det har jeg set mange gange før og aldrig kunne fange noget. Men nu prøvede jeg at kaste ind i flokken, lade blinket dale og så spinne ind med meget hurtige ryk. Så lykkedes det nogle gange at få en flot fed makrel på krogen. Nu er de noget større end i forsommeren

Makrel fra kajak juni 2018. De første meldinger er kommet rundt om i landet. Her på Fyn er nogle enkelte dukket op. Jeg leder efter dem ved Hindsholm, Gabet og Odense yderfjord og lægger meldinger her og på Facebook.  Glæder mig til at finde mini-tun igen. Så er det sommer i Danmark.

Så fandt jeg dem

De var ikke så synlige. Men jeg så uro i overfladen fra sild eller fiskeyngel. Fiskene hoppede ud af vandet, som om de blev jaget. Og under dem var makrellerne. En anden gang fandt jeg vandmænd. Og under dem var makrellerne.

En tredje morgen var der ingen synlig aktivitet, men jeg fiskede så i samme område lidt dybere. Jeg monterede simpelthen to blink i stedet for et. Cirka 35 gram. Jensen Seatrout gav succes. 4 makrel på en line med den største i enden på blinket.

Oplevede også at en måge dykkede og bed sig fast. Den blev halet ind og befriet, brokkede sig gevaldigt og fløj fornærmet bort.

Makrel juni 2018
Makrel juini 2018
Makrel juni 2018
Makrel 2018
Makrel 2018
Makreller 2017
Makreller 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makreller 2017

september

Der har været makreller rundt ‘Skoven’ på Hindsholm spredt godt ud. Men den 20. september fandt jeg nogle flokke. Det var nord for Gabet ved faldende vand. Dvs. strømmen gik ud, og så stiller fiskene sig ved Gabets nordlige udløb i Kattegat. Her var der mange stimer med sild. Jeg tror makrellerne jagtede dem. Fangede syv rundt omkring. På blink og ophænger – juletræ og polarmagnus.  Jens Lind havde tipset om, at de gik længere ud på dybde omkring 6 meter.

Makreller ved Gabet i 2017
Makreller ved Gabet i 2017

Sommeren 2017

I 2017 fandt jeg små makreller i Dalbybugten i juni. I sensommeren fandt jeg større makreller ( se billedet).

Makrellerne har været spredt godt ud denne sommer og jeg har fanget en af gangen på forskellige steder. Det har i området Gabet og Skoven – altså rundt om Hindsholm fra Gabet til Dalbybugten.

Makreller har taget blink og fluer og vraget makrelforfang.  Jens Knud Hedelunds Kanalblink har taget nogle stykker, ligesom en grøn stripper. Fluerne har været diverse juletræsmodeller og fiskelignende fluer. På vores ferie i Thy fangede jeg også nogle stykke ved Vorupøre – ude på molen.  Det er altid ved østenvind at makrellerne kom tæt på land og kan fanges ved kystfiskeri.  Fiskerne fra Vorupøre har altid en lille stang og line med og fanger nogle makreller, når de er på havet – de gamle fiskere er glade for at få makrel til middag.  – Men vi synes nu også at de smager vidunderligt stegt på grill eller pande.

Makreller 2016

2016: Nu går den vilde jagt efter makreller. Rygterne går at de er begyndt at komme til Kattegat. I makrellandet ved Hamburgsund i Sverige fanger de mange nu.
Kajaktur i Makrellandet ved Fjällbacka i Bohuslän august 2012

Makrel
Makrel

Jeg kiggede efter dem fra kajakken i nærheden af Gabet i går aftes, men kunne ikke finde dem. Til gengæld havde jeg en sjov oplevelse med en sæl. Den dukkede op og lignede en stor shæferhund. Og så fulgte dem mig troligt et par kilometer helt ind i bugten. Men desværre kunne jeg ikke hjælpe med at vise vej til makrellerne. Men de er lige på trapperne. Vi plejer at fange dem ved Sankt Hans og grille dem. Det smager himmelsk.

Fiskekajak og makrel

Andreas med makrel i kajak
Andreas med makrel i kajak juni 2017.

Du kan læse mere de næste dage, når der er bid!

Fiskekajak og makrel 2015

Første tur med havkajak gav makrel i 2012

Kajak første tur med makrel på flue

Makrel fra kajak september 2018
Makrel fra kajak september 2018

Makrel 2017

1 kommentar til “Makrel fra kajak 2016 – 2022”

  1. Pingback: Sildemakrel hvordan fisker jeg dem - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.