Multe 5 kilo Carsten Dybkjær

Multefangster

Multe 5 kilo Carsten Dybkjær
Multe 5 kilo Carsten Dybkjær

Beretning:
Tumult eller to multer på 6 og 5 kilo , 77 cm og 70 cm igen på fluen Red Tag størrelse 8 og karpekrog. Vi så multerne “koge” tæt på land. Den første huggede rent på fluen efter en halv snes kast. Den tog et langt udløb og fighten var igang. Med en 0,23 mm spids var jeg nervøs, men efter en spændende fight forsøgte Thomas at nette fisken. Det lykkedes først efter gentagne forsøg. Den var stadig meget stærk. Håndtaget på nettet knækkede! Endelig var den på land – årets første multe. Fed og smuk! Thank God!

Mega multer på 5 og 6 kilo i Odense Fjord af Carsten Dybkjær
Mega multer på 5 og 6 kilo i Odense Fjord af Carsten Dybkjær
Fangst:
Multe  5,80 kg.  77cm.
Konditionsfactor: 1,27 
Fangstdato og tidspunkt:
30-08-2002  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed: 
Fyn, Odense Fjord   Metode/agn:
– Flue – Red Tag  str. 8  GrønRød  Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Skyfrit  23 grader
Beretning:
Tumult eller to multer på 6 og 5 kilo , 77 cm og 70 cm igen på fluen Red Tag størrelse 8 og karpekrog. Efter en kaffepause, hvor vandet hvilede og multerne igen kunne komme ind under land, så var de der igen og skummede i overfladen. To dårlige kast mod vinden og så tredje kast. Bang! Fisk på fluen og den var stor. Den gik dybt og ville ind under tangen, og det var sejgtrækkeri frem og tilbage. Den er stor. Efter en sejg kamp, hvor højre arm blev godt træt, kom den også i det ´halve´ net og på land. Større end den første, men slankere. Utroligt men sandt. To mega multer landet. Tak til Thomas, der nettede – ellers var det gået galt.
Thank God again!
Min fiskekammerat Thomas Hansen skrev denne rapport til www.lystfiskeri.dk
Måske ny DK-rekord for Multe
Søndag 1. september 2002, 18:05
Fredag aften den 29/8 fiskede lokalrapportør Thomas Hansen fra Odense sammen med Carsten Hansen Dybkjær efter multer i Odense Fjord. En let pålandsvind gjorde, at der var meget skidt i vandet samt mange store multer, fortæller Thomas Hansen.
Det lykkedes således Carsten at kroge en multe på 71 cm og 5 kg. Efter at have sundet sig ovenpå fighten, gik vi igang igen. Det resulterede i, at vi fik hug samtidig. Multen, der tog min flue sprang med det samme forfanget, men Carsten fightede på fineste vis endnu en stor multe med succes. Denne gang målte fisken 78 cm og vejede 6 kg og er muligvis ny Danmarksrekord i fluefanget multe. Den nuværende danmarksrekord pr. 4. januar 2002 er på 5,495 kilo og blev fanget af Fleming Thomsen i Isefjorden den 19/8 2000.”Næste morgen var jeg igen på pladsen”, fortæller lokalrapportør Thomas Hansen. “Denne gang gudskelov uden Multekongen Carsten. Det lykkedes mig således at fange en multe på 70 cm og 5 kg samt 2 flotte makreller. Alle fiskene blev fanget på fluen Red Tag fisket med små hurtige indtag”.

Fangst:
Multe  5,00 kg.  70cm.
Konditionsfactor: 1,46 

Fangstdato og tidspunkt:
30-08-2002  Tidspunkt: Eftermiddag 

Fangststed: 
Fyn, Odense Fjord   

Metode/agn:
– Flue – Red Tag  str. 8  RødGrøn  

Vind og vejr:
Let Sydvestlig vind, Skyfrit  23 grader

Multe 2003
Multe 2003
Fangst:
Multe  2,90 kg.  64,5cm.
Konditionsfactor: 1,08 
Fangstdato og tidspunkt:
20-07-2003  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed: 
Fyn, Æbelø   Metode/agn:
– Flue – Red King  str. 8  SignalrødGrøn  Vind og vejr:
Let Sydøstlig vind, Let skyet  30 grader
Beretning:
Jeg så halen, kastede så fluen kom på kollisionskurs. Fisken fulgte efter og så mærkede jeg det tunge træk i linen. Først troede jeg ikke den var ret stor. Men da den fik øje på mig, så trak den 20 meter ud. Og så måtte jeg lægge kræfterne i for at få den indad. Den må være større tænkte jeg. Og så blev jeg lidt nervøs. Den første multe i år og langt fra land. Kunne krogholdet holde? Kunne jeg nå ind til land med den? Jeg gik derindad med multen på slæb. Nu var jeg ved at blive træt i højre armen og 6-stangen buede som en flitsbue. Men på land kom den. Smuk slank multe. De store skæl skinner i solen. Så var det tid til at nyde en Odense Classic fra Albani.
Fluen var Red King (Rødt hoved lysegrønt maraou kappe og påfugleherl krop).

 

Multe 2003 Hindsholm
Multe 2003 Hindsholm
Fangst:
Multe  3,85 kg.  64cm.
Konditionsfactor: 1,47 
Fangstdato og tidspunkt:
16-09-2003  Tidspunkt: Eftermiddag Fangststed: 
Fyn, Hindsholm   

Metode/agn:
– Flue – Red King  str. 6  GrønBrun  

Vind og vejr:
Let Vestlig vind, Let skyet  17 grader

Beretning:
Multerne kom ind til kysten på det aftalte tidspunkt. Dvs ved højvande og i det faldende vand dukkede de op til overfladen. Efterhånden som vandet faldt, blev haler og rygfinner tydelige, og nu kunne jeg kaste mere præcist med fluen. På et tidspunkt samlede mange sig i en en tæt stime. Det blev min chance, for så var de aggressive et øjeblik og huggede på Red King fluen.
En virkelig hård fight med tre udløb overraskede mig. Men multen var skræmt, da den huggede fem meter fra land og så mig flere gange, hvor jeg stod med solen i ryggen og så truende stor ud. På land kom den ved at jeg gik bagved den og kanede den op. For en gangs skyld savnede jeg et fangstnet. Gad vide om man ikke kan lande multen ved at gribe den i halen – den ser perfekt ud til håndlanding.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.