Havørred efterår

Bette Brenda til havørred efterår

Havørred efterår er svært. Fiskene kan vise sig i overfladen, men lige meget hvad jeg kaster til dem, så hugger de ikke. Måske er de plaget af havlus, måske er de mætte af den meget føde, de kan finde. Måske har de forplantning i hovedet, jeg ved det ikke, men et er sikkert – de kan være svære at lokke til at bide på fluen.

Go-Fishing anbefaler en lille flue med navnet Bette Brenda. Den vil jeg prøve i oktober. I oktober 2021 fik jeg to havørreder på den lille Brenda 🙂

Brendas mor

Et alternativ er kobberbassen også designet af Ole Monrad. Bindeopskrift. Kan evt. tunes med UV materialer. Som Jesper Andersen har gjort. Så får man en UV kobberbasse.

Bindeopskrift ved Fisk og Fri

Brendabørsten

Brenda Børsten – Bindesæt

En af de nyeste skud på stammen indenfor børsteorms imitationer. Super fed og livlig flue, der med sine led har en helt unik bevægelsesfrihed i vandet og dermed fisker helt fænomenalt.

Små fluer til efterår

Flere eksempler på ophængerfluer ( små fluer) af Claus Eriksen

Fynske efterårspladser anbefalet af Claus Eriksen

Vind fra syd – sydvest – vest
Enebærodde
Denne nordfynske halvø som afgrænser Odense Fjord, byder på fiskeri i topklasse. Mange lader sig afskrækker af den lange gåtur (7 km)der er til enden, men faktisk er det fiskevand hele vejen. Et af Enebæroddes bedste stræk starter faktisk kun 500 meter fra P-pladsen. Dette stræk kaldes ikke uden grund for ”de dovnes plads”. Hele strækkes ud mod fyret kendetegnes af forholdsvis lavt vand, som især holder mange fisk om morgenen og op af formiddagen.

Claus Eriksen

Vind fra øst – sydøst- syd
Midskov
Odense Fjord rummer mange havørreder. Ekstra mange i efterårsmånederne hvor havørredtrækket til Odense Å er på sit højeste. Ved midskov kan man kører direkte ned til Gabet som det smalle (800 m) udløb fra fjorden kaldes. Her er god strøm og til tider mange store havørreder. Også et godt sted for aftenfiskeri efter torsk.

Claus Eriksen

Vind fra nord – nordøst- øst
Sønderbyklint
Syd for Assens tårner Sønderbyklint sig op. En imponerende lerklint med dybt og stenet vand foran. Under klinten finds små fire kilometer formidabelt havørred terræn, hvor man sjældent går forgæves. Morgenfiskeri er altid godt her, men den storstenede bund giver fisken skjul døgnet rundt. Så selv i havblik og strålende solskin kan man træffe ørreder her.

Claus Eriksen

Lok havørred i efteråret

Sådan lokker du de smukke efterårs havørreder. Tips af Jesper Andersen, Go-Fishing

Havørredpladser på Fyn

Fem gode pladser på Fyn i efteråret, fra SeatroutguideFyn

Efteråret er så småt begyndt at melde sin ankomst efter en meget varm sensommer i starten af september, men nu begynder kulden at komme når mørket falder på.

Kulden og tåge er både en sikker og et klassisk tegn på, at efteråret er gået i gang og det mærker havørrederne også på kysten og i vores fjorde. De fisk som ikke for  længst er trukket op i åen , løber lige nu lidt forvildet rundt og søger i hast imod deres kommende gydepladser. Faktisk så findes der masser af havørreder der endnu ikke er trukket op i åerne og det der dem vi fanger i de flotteste bronze farver tilsat store og sorte pletter , der i den grad er en fryd for øjet og ikke mindst for sjælen.

Dette indlæg giver dig 5 “hemmelige ” pladser at dyrke , når du fisker på Fyn og gerne vi prøve en af de der gode pladser, som man bare altid drømmer om.

Seatroutguidefyn
En lille ophængerflue kan måske lokke en af de kræsne efterårsfisk

1 kommentar til “Havørred efterår”

  1. Pingback: Havørred vinter - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.