Multeflue Red King

Multeflue Red King

Den første flue en multe tog, var en red tag flue 

Jeg gik tur med min kone ved Bøgebjerg i bugten syd for de to rev og nord for skoven.

Multebugten vest for Bøgebjerggård på Fyn nord for Kerteminde

Her så vi en flok fisk helt inde under land. Dem måtte jeg prøve at fange.

Jeg prøvede alle de havørred fluer, jeg havde med. Til sidst fandt jeg en lille Red tag stalling flue – størrelse 12 eller 14. Jeg kastede ud til multerne og der var bid. Multen svømmede straks væk fra land med stor fart. Fluen knækkede og jeg stod der på stranden med hjertet oppe i halsen. Det var vildt.

Endnu en lille red tag blev sat på. Og minsandten om det ikke lykkedes mig at kroge en multe mere.

Den satte afsted i vild fart og linen sprang. Spidsen var 0,23.

Efter de oplevelser så var jeg solgt. Jeg blev multe fisker. I de følgende somre vandrede jeg kilometer efter kilometer for at finde de vilde fisk.

Joe døbte senere Bøgebjergbugten til ‘Multebugten’. Nu er der ingen multer mere. En flok ålekraver (skarv) har bygget kolonier i træerne ved bredden. De skræmte alle multerne væk. Jeg så forskrækkede multer, da skarvene fløj lavt over vandet. 

Red King bliver til

Da jeg havde haft succes med Red tag, så var det naturligt at lave en multeflue, der lignede den. For at imitere lidt grøn søsalat, så satte jeg en vinge af grøn marabou på og det røde hugpunkt blev flyttet til hovedet. Kroppen var stadig den originale påfugleherl, som giver et herligt skær, samtidig med at det er naturligt.

Multe flue Red King
Multeflue Red King

Multeflue Red King har fulgt mig trofast og taget næsten alle de multer, som I kan læse om på disse sider.  Den fisker bedst i overfladen. Indtagningen er hurtig med små korte ryk. Krogstørrelsen er nummer 8. Helst en ultra skarp karpekrog.

Link til multefluer

3 kommentarer til “Multeflue Red King”

  1. Pingback: Multe fra Sydfyn 2005 - Via Fishing

  2. Pingback: Multe august 2006 - Via Fishing

  3. Pingback: Multer 2004 - Via Fishing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.