Regnbue november 2021

Fluer til burhøns – regnbueørred undsluppet fra bur

Fluer til burhøns. Som fluefisker er det oplagt at fiske efter undslupne regnbueørreder med en flue. Men hvilken flue skal man vælge. Her er samlet nogle erfaringer fra flere udslip.

Fluer til burhøns – et godt bud er en Fyggi med gummiben, skum og knaldfarver

Jeg fangede 14 regnbueørreder på en ø. Fik et tip af en landsmand fra Fyn.

To gange mere var jeg på jagt efter regnbuerne. Anden gang fik jeg en flot fisk på 4,5 kilo. Den blev fileteret og smager rigtig godt til julebordet.

Rejer og småfisk på menuen

Tredje gang fik jeg også fisk, men nu var de blevet mere sky og der var kun en lille flok tilbage med nogle små slanke fisk. Til gengæld kunne jeg se, at de var begyndt at tage føde til sig. Hundestejler og rejer i maveindholdet betød, at fiskene så småt er begyndt at vænne sig til livet i vildmarken.

Fluer til burhøns er typisk fluer, der ligner tanglopper

Fluen en gul (fluo) med orange skum og evt. brune hackelben. Gul marabouhale. Den virkede bedre end nedenstående fluemønstre 🙂 , som jeg fandt på nettet.

Fluer til burhøns. Gul fluo med orange skum, Fyggi ben og gul marabou hale.

Udslip af regnbuer i årenes løb

I november 2021 er der undslupne regnbuer fra Musholm i Lillebælt og ved Snaptun i Horsens Fjord.

Jeg anvender en Ahrex krog med stort kroggab. De fleste fisk blev hængende, men indrømmet måske kunne jeg fristes til at prøve L-rig fra Jens Bursell.

Flue med gummiben efter burhøns.

Fin artikel i Fisk&Fri med taktik og Krible Krable flue med gummiben

Krible Krable fluen med opskrift i Fisk og Fri online.

Regnbuer fra Horsens Fjord 2021
Regnbuer fra Horsens Fjord 2021

Fangst rapport i november 2021

Det var lidt svært at se fiskene, da det blæste op om eftermiddagen. Men jeg så dem nogle steder. Og sidst på eftermiddagen så jeg flokke, jeg kunne fiske på. Ved at lægge kastet foran flokken blev de ikke så skræmte, og jeg kunne få flere i en flok. Så flyttede de sig til sidst, men dukkede op igen 20 meter længere henne. De huggede konstant lige indtil skumringen, så fortsatte de med at svømme rundt, men huggede ikke længere, selvom jeg prøvede mange forskellige fluer – også sort krible-krable.

Læs mine fangstrapporter fra 2016 hvor jeg også brugte en lille gul fluo pattegris, nogle gange med skum. Med Fyggi gummiben bliver den som en krible krable flue. Det er Fyggi der duer.

Fisk & Fris nye video, hvor Henning Trier lærer dig, hvordan kystregnbuerne skal tages på fluestangen.

Fluer til burhøns som Henning Trier bruger er typisk en pink flue på rør med en størrelse 10-14 trekrog. Den er bundet som L-rig.

Pink flue på trekrog 10-14
Pink flue på trekrog 10-14 . Foto fra Fisk og Fri YouTube video

Læs en artikel om kystregnbuer i Fisk og Fri – Hvor regnbuen ender.

Mange har forsøgt at fange dem. Folk er kommet fra hele Danmark, Tyskland, Sverige, Holland og Polen.  I følge iTrout er de fleste fisk fanget på flue.

Fluer til burhøns – foderpilleflue

Fiskene er dog meget træge til at hugge. Er det fordi de er forholdsvis gamle og har svært ved at lære sig noget nyt. Fiskene synes at have svært ved at søge naturlig flue og hugge på små krebsdyr og fisk.

I stedet er de vant til at få maden serveret i form af foderpiller, der bliver sprøjtet ind i buret med en vandslange.

Mange fluefiskere har haft succes med at fiske en flue i dead drift. Dvs en flue, der langsomt daler ned og dermed efterligner en foderpille. Fluerne kan laves meget simpelt og det bedste eksempel har jeg fundet i et design af Janus fra Sportsfiskeshoppen i Odense.

Foderpilleflue Burhønen

Foderpillefluen Burhønen designet af Janus fra Sportsfiskeshoppen Odense, Jan og bo

Efterhånden lærer nogle fiskene vel at spise tanglopper og andre krebsdyr, og så bliver det aktuelt at bruge nedenstående fluer. Så kan man også være heldig at fange en havørred.

Pro UV loppe Go-Fishing

Kobberbassen med kobbertråd

Kobberbassen med kobbertråd

Udslip af regnbuer

Regnbueørred undsluppet fra Årø november 2019. Sådan lyder rygterne på sociale medier her først i november. Det bliver spændende at se, som de svømmer til Fyn ligesom i 2016. Her blev fiskene døbt til Assens Laks og fanget med stor iver.

Der var cirka 80.000 regnbueørreder der slap ud af at havbrug i Lillebælt først i oktober måned 2016. Det skete da et fragtskib på forkert kurs sejlede ind i buret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: